Email: info@icomp.sk
Tel: +421 948 053 456

Na čo je to dobré?

Bojíte sa, že ste zabudli zastaviť tečúcu vodu? Alebo, že dôjde k havárii a tečúca voda vám spôsobí doma veľké nepríjemnosti? Ako používateľ zabezpečovacieho systému JABLOTRON 100 môžete využiť alarm, aby automaticky odstavil vodu v prípade, že by došlo k vytápaniu. 

Ako to funguje?

Na zvýšenie ochrany proti nepriaznivým dôsledkom vytopenia domu (bytu) môžu byť v zabezpečovacom systéme JABLOTRON 100 nainštalované tzv. záplavové detektory. Tieto detektory vyhodnotia prítomnosť vody na mieste, kde nemá čo robiť (dlážka v kuchyni, kúpeľni, pivnici, garáži, apod.). Na túto skutočnosť vás alarm upozorní, pošle vám SMS správu, notifikáciu do telefónu alebo e-mail.
Aby alarm dokázal automaticky zastaviť a pustiť vodu, musíte mať na prívode vody použitý elektromagnetický ventil. Ten sa prepojí s vhodným modulom systému JABLOTRON 100 na spínanie a vypínanie. Tento modul komunikuje s ústredňou zabezpečovacieho systému. Ústredňa je „mozgom“ celého alarmu a pri zapnutí ochrany dá modulu príkaz, aby vodu odstavil. Pri vypnutí ochrany dá ústredňa príkaz, aby vodu znova pustil.  

Zdroj: www.jablotron.net